ZUL W3C COMPLIANCE NUKE
                                                                                                  

7px
  Login / Daftar Ahli
::  Home •  Download  •  Your Account  •  Forum  •  E-Cards  •  Zul Map  •  AlQuran 
7px
7px
hdr Choose Language hdr


Welcome to my website.
Your information

IP
For security purposes,
all activities are logged.
ftr spacer ftr
hdr Terjmhn- Translate hdr
ftr spacer ftr
hdr Susunan Menu hdr
home.ico Utama - Main

som_downloads.gif Interaktif - Interactive
kumpulan Buku Pelawat - Guestbook
kumpulan Maklumbalas - Feedback
kumpulan Akhbar
kumpulan Forum
kumpulan Mesej - Private Message
kumpulan Kirim Berita - Submit News

kumpulan Link To Us
kumpulan Pautan - Weblinks
kumpulan Kajiselidik - Surveys
dunia.ico Khidmat - What's Here
kumpulan Muat Turun - Download
kumpulan Peralatan PHPNuke
kumpulan Guistuff
kumpulan Webtoolsbaru
kumpulan Tips & Panduan

kumpulan Zul E-Kad
kumpulan Zul Ascii
kumpulan Zul Webcam
kumpulan Zul MAP
kumpulan Zul Traffic

kumpulan Akhbar
kumpulan Buttons
ftr spacer ftr
hdr Ayat Quran hdr

Dan barangsiapa yang mengerjakan kejahatan dan menganiaya dirinya, kemudian ia mohon ampun kepada Allah, niscaya ia mendapati Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang..

an-NISAA:110

LPZH

ftr spacer ftr
hdr Ruang Sembang hdr

Only registered users can shout. Please login or create an account.
ftr spacer ftr
hdr Tukaran Matawang hdr


Tukaran Wang Asing pada waktu semasa ialah:

Unit

Daripada

Kepadaftr spacer ftr
hdr TV Internet hdr
Belum ada apa-apa kandungan lagi.
ftr spacer ftr
hdr Radio Internet hdr
Pilih Stesyen Anda:
Terdapat 20 stesyen kesemuanya

002a


Buka di window lain

© ZUL W3C COMPLIANCE NUKE
ftr spacer ftr
hdr Random Headlines hdr

Motivasi
[ Motivasi ]

·Mempelajari Prinsip Hidup Tokoh Islam Terkaya Di Malaysia
·Tanda-tanda Kiamat.
·Kalau Dahi tak Mencecah Sejadah
·Dialog Pelajar Tertangkap Khalwat
·Kisah Malam Pengantin
·PERSIAPAN MENJELANG RAMADHAN
·NETIQUETTE : Etika Yang Sering Diabaikan
·Wanita Sejati
ftr spacer ftr
hdr MP3 Player hdr


Klik > untuk memulakan MP3 dan >> menukar lagu

Buka Di Window Lain
ftr spacer ftr
hdr Pautan -Weblinks hdr
Jumlah Pautan: 118
Jumlah Kategori: 10
Jumlah Hits: 215834

Pautan Terkini
· 1: e-informasi.com
· 2: Lawak Jenaka Online
· 3: Ustaz Melaka.Net
· 4: Forum Komuniti Radio Amatur Kuala Krai
· 5: Pelajari Perisian Sumber Terbuka

Hits Tertinggi
· 1: Forum Komuniti Radio Amatur Kuala Krai
· 2: Sek Keb Taman Kosas
· 3: TranungKite
· 4: PHP Malaysia
· 5: Bukitbesi.net

Pautan web

ftr spacer ftr
hdr LPZH WAP Access hdr
AKSES LPZH MELALUI WAP.

hpLPZH kini boleh diakses dari Telefon WAP di alamat
wap.zulkiplyharun.com

ftr spacer ftr

hdr Melayari Lamanweb Lucah hdrr
Dikirim pada Tuesday 11-04-2006 06:21 oleh administrator
ContemporarySesungguhnya kaum muslimin dewasa ini telah ditimpa oleh cobaan yang besar. Musibah-musibah telah mengepung mereka dari segala penjuru. Kebanyakan kaum muslimin pun telah terjerumus di dalammya.

Kemungkaran di mana-mana dan manusia pun telah terang-terangan berbuat maksiat tanpa ada rasa takut dan malu. Sebabnya adalah : sikap remeh terhadap agama Allah dan tidak adanya pengagungan terhadap hukum dan ajaran-Nya serta lalainya kebanyakan dari orang-orang yang sholeh untuk menegakkan syari’at Allah dan amar makruf dan nahi mungkar.

Sesungguhnya tiada jawapan bagi kaum muslimin dari bencana dan musibah ini kecuali dengan taubat yang benar kepada Allah Ta’ala dan mengagungi segala perintah dan larangannya. Mencegah tangan-tangan yang jahil dan memberikan sanksi kepada mereka.

Sesungguhnya musibah yang terbesar yang tampak pada dewasa ini adalah apa yang dilakukan oleh para pedagang kerusakan dan agen-agen kekejian serta penyebar kemungkaran di kalangan kaum mukminin : dengan menerbitkan lamanweb-lamanweb keji yang menentang Allah dan Rasul-Nya pada perintah dan larangan-Nya.

Lamanweb ini mencantumkan di selang halaman-halamannya gambar-gambar jijik dan wajah-wajah yang menggoda yang membangkitkan nafsu syahwat, dan mengajak kepada kerusakan. Telah dibuktikan dengan penelitian yang dalam bahwa lamanweb ini mencakup metod-metod yang banyak dalam mengiklankan kejahatan dan maksiat serta membangkitkan nafsu syhwat dan pelampiasannya pada apa-apa yang yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya. Seperti yang tercantum dibawah ini

1) Gambar-gambar seksi malah telanjang terus di laman utama dan di dalamnya.
2) Ucapan-ucapan yang kotor, untaian puisi dan kalimat yang jauh dari etika malu dan kemuliaan yang menghancurkan akhlak dan merusak umat.
3) Cerita-cerita roman yang keji, dan berita-berita artis dan aktor yang rusak akhlaknya, penari laki-laki dan wanita dari kalangan orang-orang yang suka berbuat maksiat.
4) Terdapat juga penyedia hosting di negara ini yang mengizinkan website lucah ditempatkan di server mereka. (Hal ini sungguh memalukan dan mendukacitakan. TELEKOM MALAYSIA BERHAD misalnya adalah pemilik server bagi tapak web hina ini).
5) Gambar-gambar lucah mudah dibawa turun untuk menjadikan komputer dan handfon sebagai sarang penuh dosa.
6) Rencana-rencana yang mengghairahkan serta istilah-istilah lucah menjadi perkataan carian utama di enjin pencari.
7) Diperburukkan dengan sikap tidak bertanggungjawab dan sikap apathetik masyarakat tidak memandangnya sebagai satu gejala hina.

Entah mengapa lamanweb yang beracun ini disenangi oleh para remaja (orang tua juga)sehingga mereka binasa karenanya dan keluar dari batas-batas kefitrahan dan agama.

Pendirian kita terhadap isu ini adalah selaras dengan Fatwa Lembaga Tetap Kajian Ilmiyah dan Fatwa, Indonesia (Apa khabar Majlis Fatwa Kebangsaan, Malaysia?)

Pertama : Diharamkan melayari lamanweb-lamanweb hina ini baik umum atau khusus dengan wanita atau lelaki tanpa pakaian. Barang siapa yang melakukan itu, maka dia mendapatkan bagian dari perkataan Allah Ta’ala.:
Firman Allah
Artinya : “Sesungguhnya orang-orang yang ingin agar (berita) perbuatan yang amat keji itu tersiar di kalangan orang-orang yang beriman, bagi mereka azab yang pedih di dunia dan di akhirat.” (surat An Nur : 19).

Kedua : Diharamkan bertugas atau mendaftar diri di lamanweb sebegini dari segi manapun. Karena perbuatan itu termasuk ke dalam menolong dalam perbuatan dosa dan kebatilan serta kerusakan. Allah Ta’ala berfirman :
Artinya : “Dan janganlah kamu tolong menolong dalam berbuat dosa dan pelanggaran. Dan bertakwalah kamu kepada Allah sesungguhnya Allah amat berat siksa-Nya”.(Al Maidah : 2).

Ketiga : Diharamkan mengiklankan lamanweb-lamanweb ini dengan sarana apapun, karena hal itu merupakan indikasi-indikasi terhadap kejahatan dan dakwah kepadanya. Sungguh telah tetap dari Rasulullah bahwa beliau bersabda : “ Barang siap yang mengajak kepada kesesatan maka mendapatkan dosa seperti dosa orang yang mengikutinya tanpa dikurangi dosanya dari dosa-dosa orang yang mengikutinya itu sedikitpun “ ( H.R. Muslim di kitabnya Sohih Muslim).

Keempat : Diharamkan menyimpan lamanweb-lamanweb ini dan segala imej atau perkataan lucah yang didapatkan dari lamanweb sebegini. Barang siapa yang pernah melakukan hal ini maka haruslah dia bertaubat kepada Allah Ta’ala dan keluar dari pekerjaan yang keji ini sebelum ditimpa kutukan Allah, malaikat, rasulNya dan sekalian orang beriman.

Kelima : Seorang muslim wajib memejamkan matanya dari melihat lamanweb yang merosak itu demi ketaatan kepada Allah dan Rasul-Nya dan demi menjauhi bencana dan tempat-tempatnya. Kepada seseorang janganlah mendakwakan terhadap dirinya terjaga dari dosa sungguh Rasulullah memberitahukan bahwa “Sesungguhnya syeitan itu mengalir di tubuh anak adam seperti mengalirnya darah”. Imam Ahmad –rahimahullah- berkata : “ Entah berapakah suatu pandangan yang menimbulkan bencana di hati orang yang melihat itu”. Maka barang siapa yang tergantung dengan apa yang terdapat di dalam lamanweb itu dari gambar-gambar dan yang lainnya telah merusak hatinya dan kehidupannya serta memalingkannya kepada hal-hal yang tidak bermanfaat baik dunia maupun akhirat. Karena, baiknya hati dan kehidupannya hanya disebabkan oleh ketergantungan dengan Allah dan mengibadatinya, lezatnya bermunajah kepadanya dan ikhlas serta penuhnya kecintaannya kepada Allah.

Keenam : Barang siapa yang dipilih Allah menjadi pemimpin di negeri Islam manapun wajib memberikan nasehat kepada kaum muslimin dan menjauhkan mereka dari kerusakan dan pelakunya dan menjauhkan mereka dari segala yang membahayakan mereka di dalam agama dan dunia mereka. Di antaranya melarang lamanweb-lamanweb yang merusak ini untuk dilayari dan disebarkan. Dan menahan kerusakannya deri mereka .tindakan ini merupakan menolong Allah dan agama-Nya. Dan merupakan sebab kemenangan dan keberhasilan dan menguasai bumi sebagaimana firman Allah :
Artinya : “Sesungguhnya Allah pasti menolong orang yang menolong (agama)-Nya. Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Kuat lagi Maha Perkasa. (Yaitu) orang-orang yang jika Kami teguhkan kedudukan mereka di muka bumi, niscaya mereka mendirikan sholat dan menunaikan zakat, menyuruh berbuat yang ma’ruf dan mencegah dari perbuatan yang mungkar, dan kepada Allah-lah kembali segala urusan.” (Al Hajj : 40-41).

Dan segala puji bagi Allah Robb semesta alam dan solawat dan salam atas nabi kita Muhammad dan keluarganya dan para sahabatnya serta orang-orang yang mengikuti mereka dengan baik sampai hari kiamat. Dan sungguh majalah ini telah merubah hukum-hukum agama dan dasar-dasar kefitrahan yang lurus pada pemikiran kebanyakan manusia disebabkan oleh tulisan-tulisan dan pemikiran-pemikiran yang disebarkannya. Kebanyakan manusia telah berani melakukan maksiat, dosa-dosa besar (zina), dan melampaui hukum-hukum Allah disebabkan oleh kecenderungan kepada majalah-majalah ini dan pengusaannya terhadap akal dan pemikiran mereka.
ftrl spacer ftrr""
 
hdr Related Link hdr
· More about Contemporary
· News by administrator


Most read story about Contemporary:
Melayari Lamanweb Lucah

ftr spacer ftr
hdr Please take a second and vote for this article: hdr
Average Score: 5
Undi: 4


Please take a second and vote for this article:

Luar Biasa
Sangat Bagus
Bagus
Biasa
Jelek

ftr spacer ftr
hdr Options hdr

 Printer Friendly Printer Friendly

ftr spacer ftr
hdr hdr
"Melayari Lamanweb Lucah" | Login/Daftar | 3 komen | Cari diskusi
Isi komentar adalah tanggung jawab pengirimnya.
hdr hdr hdr

hdr hdr
Anda tidak dibolehkan mengirim komentar, silakan daftar di sini
hdr hdr hdr

hdr hdr
Re: Melayari Lamanweb Lucah (Nilai: 0)
oleh Anonymous pada Friday 21-04-2006 14:49
Anda telah tersilap lagi mengenai hal TELEKOM MALAYSIA. Mereka hanyalah sekadar pemilik IP nya sahaja, dan menyewakan IP itu kepada pemilik server (obviously malaysian) yang tak senonoh itu.

tambahan://Begitu juga dengan kompeni2 web hosting yang menggunakan IP The Planet, anda tidak boleh salahkan mereka, mereka sekadar menyewa rak/server di sana kerana The Planet menyediakan perkhidmatan yang cemerlang kepada pelangan2nya.(tak macam myloca)


hdr hdr hdr

hdr hdr
Re: Melayari Lamanweb Lucah (Nilai: 1)
oleh mariannie pada Sunday 22-07-2007 01:26
(Info Anggota | Kirim Pesan)
Semoga kita terselemat dari fitnah-fitnah duniawi yang melalaikan


hdr hdr hdr

hdr hdr
Re: Melayari Lamanweb Lucah (Nilai: 1)
oleh almanuri pada Thursday 22-01-2009 07:24
(Info Anggota | Kirim Pesan)

Penulis juga sempat memperomosi satu laman web lucah disini..Takkan satu jer kot..hehehe.. ini lah yg di katakan sambil menyelam minum air..

Sebelum nie aku pun tau website tu..maka bertambah lah satu lagi link ke website lucah..

Yang nampak salah TELEKOMMM JUGA..!

Labu..! labuuu...hdr hdr hdr
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS! Valid HTML WDG [Valid RSS] [Valid Atom 1.0]
All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
All the rest © 2004-2006 ZULKIPLY HARUN.

Copyright © 2005 by Francisco Burzi.
This is free software, and you may redistribute it under the GPL.
PHP-Nuke comes with absolutely no warranty.

Top 100 PHPNUKE

Penjanaan halaman: 0.59 Saat
NukeMalaysia by Zulkiply Harun

Add to My Yahoo! Add to Google Add To My MSN Subscribe in NewsGator Online xml-rss
[Valid RSS] [Valid RSS] [sitemap] [mcafee]
§§ Theme Athena for PHPNUKE by LPZH